Helsingin LVI-Huolto Oy

Tuotteet

Kauttamme hankit edullisesti kaikki laadukkaat LVI-alan tuotteet, kuten hanat, altaat ja WC-laitteet.

Uusia vesikalusteita hankittaessa tulee ottaa huomioon, että asennettavien kalusteiden on oltava määräysten mukaisia ja sopivia Suomen käyttövesiverkoston normeihin. Vesikalusteiden tulee olla maassamme tyyppihyväksyttyjä, eikä typpihyväksynnästä kerro aina edes CE-merkintä.

Rautakaupoissa ja halpahalleissa myydään pilkkahintaan hanoja, joissa ei ole hyväksyntää ja jotka eivät täytä Suomessa asetettuja määräyksiä. Näiden vesikalusteiden ongelmana on esimerkiksi, että niiden ääniominaisuudet tai paineenkestävyys eivät välttämättä sovi Suomen oloihin. Suomessa VTT myöntää Suomalaisen tyyppihyväksynnän eli STF-merkinnän hanoille, jotka ovat läpäisseet laatuvaatimustutkimukset.

Mikäli asiakas haluaa, että asennamme tyyppihyväksymättömän vesikalusteen, tehdään asennustyötä koskien vastuuvapaussopimus jolla asiakas ottaa itse vastuun mahdollisista ongelmista. Asunto-osakeyhtiöissä vaaditaan ennen tyyppihyväksymättömän hanan asennusta taloyhtiön lupa.

Hanat eli sekoittajat

Markkinoilla on hanoja joka lähtöön. On elektronista ja manuaalista, kaarevaa ja suoraa, modernia ja retroa – useilla eri toiminnoilla ja useissa hintaluokissa. Tärkeintä on, että uusi hana on tyyppihyväksytty ja mahtuu paikalleen (johon vaikuttaa esim. hanan korkeus)  – kaikki muu onkin asiakkaan puntaroitavissa. Hanaa valittaessa tulee ulkonäön lisäksi ottaa huomioon paitsi sen laatumerkintä, myös toiminnallisuus.

Valmistajien / maahantuojien sivuilla voit tutustua erilaisiin hanamalleihin ja pyytää meiltä tarjouksen ko. hanasta lähettämällä linkin toivomaasi hanaan tarjouspyynnön mukana.

Kauttamme saat ostettua vain STF-merkittyjä sekoittajia tunnetuilta merkeiltä, kuten Oras, Hansgrohe, Lapetek, Gustavsberg, Svedbergs ja Damixa

Keittiön hanaa valittaessa on erittäin tärkeää selvittää, voidaanko hanan juoksuputken liike rajoittaa niin, että juoksuputken (merkitty nuolella kuvassa) pää, josta vesi tulee, pysyy altaan reunojen sisäpuolella sitä käännettäessä.

Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon, tarvitaanko hanaan astianpesukoneventtiili. Osassa hanoista on manuaalinen, osassa elektroninen pesukoneventtiili. Elektronisen venttiilin hyötyjä on sen turvallisuus oikein käytettynä – venttiili sulkeutuu automaattisesti. Toisaalta elektroniseen venttiiliin on uusittava paristot aika ajoin.

Pesuallashanan valinnassa ota huomioon, että bidesuihkua ei voida lisätä bideliitännättömöään sekoittajaan. Lisäksi huomioi, että myös allashanan saa pesukoneventtiilillä, jos tarvis.

Suihkuhanoja on monenlaisia. Termostaattisia ja vipuhanoja, yläsuihkulla tai ilman. Yläsuihkullista hanaa hankittaessa ota huomioon, että tila on tarpeeksi korkea yläsuihkun asentamiselle – osan yläsuihkuista putki ei ole lyhennettävissä.

WC-laitteet ja pesualtaat

WC-laitteita tai pesualtaita vaihdettaessa on tärkää, että kalusteet ovat paitsi STF-merkittyjä, myös sopivia asennuspaikalleen. Sen määrittävät tilan mitat sekä olemassa olevat viemärin ja vesijohtojen paikat.

Uudesta altaasta tai WC-laitteesta on helpointa antaa hinta, kun lähetät meille kuvan vanhasta ja sen mitat (leveys, korkeus ja syvyys) sekä yleiskuvan asennuspaikasta. Vanhan kalusteen merkin ja/tai malin tai LVI-numeron avulla löydämme hyvät tiedot vanhasta kalusteesta. Pesualtaan asentaminen nopeutuu huomattavasti, jos kannakkeille asennettavan altaan tilalle löytyy samankokoinen, eikä kannakointeja tarvitse tehdä uudestaan.

Tärkeää on myös tieto siitä, onko kalusteille toimivat sulkuventtiilit tai huoneistossasi asuntokohtaiset sulut. Pientalossa vedet saadaan joustavammin suljettua tarvittaessa vaikka päävesimittarilta. Sulkuventtiilien toimivuudesta saattaa olla tieto huoltoyhtiössä tai isännöitsijällä.

Kauttamme saat esimerkiksi seuraavien valmistajien WC-laitteita ja pesualtaita:

Lämminvesivaraajat

Vanhempien lämminvesivaraajien tekninen käyttöikä on n. 15-20 vuotta sen valmistajasta, käyttöasteesta, veden laadusta ja varaajan huoltohistoriasta riippuen. Mikäli epäkuntoinen varaaja on lähes tai yli 15 vuotta vanha, on kustannustehokkain vaihtoehto sen uusiminen.

Varaajien yleisin vika on varoventtiilin vuoto, jolloin pelkkä varoventtiili voidaan vaihtaa uuteen varaajan ollessa muuten käyttökuntoinen ja alle 15-vuotias.

Kauttamme saat esimerkiksi seuraavien valmistajien lämminvesivaraajia: